söndag 5 december 2010

Death in Norway

Tack Ilnus för fina bilden.
Har inte haft nån TV på flera år och är sjukt nöjd med det.
Däremot har man ju en del serier man ändå följer tack vare världsvidawebben. Fördelen är ju att man kan kolla på bara det man valt att kolla på just när man väljer att kolla på det. Jag lägger hellre min slötid på att umgås med min grymma familj än att sitta å gapa framför en burk. Kanske interneta lite också, men ändå.
Dödödöd
Näst efter Trailer Park Boys tycker jag att The Walking Dead är det bästa som hänt TV världen på länge, zombiefantast som jag är. Det började väldigt bra, men nu har det segat av en del. Men jag klagar inte, de får gärna sega så länge jag får fler säsonger av zombiegore.
Förutom tvdöd å zombiedöd är jag ju även barnsligt förtjust i metaldöd.
De gamla hjältarna Autopsy har återförenats med Chris Reifert i spetsen och släppt en ny skiva och spelade även på bl.a norska Hole in the Sky i höstas.
Skivan består bara av fem spår å jag har såklart ett å annat att invända mot ljudbilden, låtarna är även väl slöa men rätt okej ändå. De ska släppa en riktig fullis 2011, hoppas på den. Men det är klart, jag fattar också att det inte kommer bli en ny "Severed Survival". Å återföreningar brukar ju aldrig vara nån hit. Men vad jag har hört så gjorde de bra ifrån sig på Hål i Himmelen festivalen å jag hade gärna sett dem gubbdödsa live.
Autopsy från förr, de gillar solsken å svensk döds.
Varför är alla de bästa dödsfestivalerna belägna i Norge undrar jag?
Varför är det mest norrmännen som fattar döds å varför tycker de är roligt att ha festival när ölen kostar 100 spänn glaset?? Dom kan väl åka till Göteborg å sätta upp festival istället, i Flunsåsparken på Hisingen tex?
Denna festivalen har jag också gluttat mycket på och den verkar ju hemskt lovande:
Inferno 2011
Pentagram vetja!

Var ju på Honkey Tonk Illegal igår också.
Var ju peppad som sjutton på Handgemäng men ska i ärlighetens namn erkänna att det inte blev så mycket bandkollande. Banden såg snygga ut men ljudet var alldeles för lågt och det var på tok för mycket folk för att man skulle orka tränga sig fram till scenen för att höra något. Asså, jag gillar inte att klaga på aspirerande ljudfolk, det är schysst att ni håller på. Men fan det finns nåt som heter basskärning (basskärpning?). Har man bara akustiska instrument med mikar, slakta lågbasen så slipper ni rundgång hela tiden.
Nä, men jag hittade Lunkan istället å snacka nästa metalfest på Trucken med honom samt bokade in mig som ljudteknikerdam för tillställningen. 1-2 april kommer det gå av stapeln på Truckstop. Bokat är bl.a Facebreaker och norska Deathhammer. Hoppas på fler trevliga bokningar, Okkultokrati kanske? Be there or be square! Det är på Hisingen, fast de flesta banden är nog från Norge.

2 kommentarer: