måndag 29 november 2010

Ex-O-Fix

Jorå, ska skriva några rader om HFOS/Nitad konserten.
Det var för det första sjuukt mycket folk på Trucken, grymmt för Truckengänget då dom kan pusta ut lite med sin skyhöga hyra. Mindre grymmt för mig som är misantrop och blir förvirrad av för mycket människor. Tur att det finns alkohol, hävde dock i mig mängder utan särskilt märkbart resultat. Det kanske gick åt till att hålla humöret på topp iof då dunstar det snabbt. Å kanske bra det.
Jeje, konserten då?
Jo, Fiats har man ju som sagt inte sett på ett tag. Å visst kände man igen at, snabbt å sådär lite stelt med snabb "pratsång". Även lite dumma mellansnack, vilket ju alltid varit en av de stora behållningarna med orkestern. Varsågoda bonnlurkar/ Nästa låt tillägnas Nicklas Strömstedt osv. Även mycket roligt basspexande (å det gillar vi ju). Nya basisten Bill Wynotman väde bakåfram på Voxbasen å spela luftgitarr till gitarrsolot, sista låten bytte även gitarristen ut sin gitarr mot Voxbas. Mycket basande alltså. Men saknar helt klart den energin å pondusen som Sir Henry tillförde banden, han kunde liksom vara otrevlig med klass. Å även om Instead of a Hug gör sången galant så tycker jag det var bra mer underhållande förr när han stod å muttra å var sur bakom basen än står å krampar om en folköl i framkant.
Nitad har jag aldrig lyssnat så mycket på, men de är hajpade har jag förstått.
Har bara hört senaste sjuan vad jag vet å den gillar jag. Särskilt när det är lite slött å äckligt å kontrasten mellan råpunk å det tralligare "lindköpingsgitarrljudet".
Live tyckte jag inte gitarren kom riktigt till sin rätt. Det lät mest som all annan snabb råpunk på svenska man hört. Alltså inte dåligt, men inte så jättekul heller.

Så till nåt helt annat...
Har ju länge vart på jakt efter ett par riktiga thrashdojor.
Helst vita, jämnhöga med fluffig plös.
Dessa är ju sjukt snygga:
 


Ex-O-Fit

Förutom att de kostar ca 900 spänn är de ju även gjorda i skinn, vilket också är ett problem. Jag kan tänka mig att köpa skinn om det är begagnat, men nytt, nä fan det tar emot. Veganskadad som man är.
Fy vad det är tröttsamt att försöka hålla stilen, hur orkar folk?
Har däremot investerat i tre kilo ekologiska morötter till mjölksyrningsprojektet. Det måste vara eko annars förstörs mjölksyrningsprocessen. Ska sätta barnet på att riva ikväll, man får arbeta för upphället om man bor på Hisingen.
...Å så blev detta ett mode å matlagningsinlägg till sist iallafall.
Typiskt tjejer, de kan aldrig hålla sig till ämnet.

3 kommentarer:

 1. men HÖRRU du är det inte ett par freestyles? hade ju sin storhetstid ca 90. köp köp köp. beg. typ tradera. du som har en såndär allmän skostorlek som folk mest med.

  SvaraRadera
 2. nej inte riktig förresten men nära nog.

  SvaraRadera
 3. Ja, typ samma fast de är i "tjejmodell", lite lägre å nättare.
  Man vill ju helst stå stabilt i backen så att säga.
  Men jag har faktiskt hittat å budat på ett par riktigt schyssta fluffplösiga 80-talsremake sneakers på Tradera, hoppas:)

  SvaraRadera